Kaller egne turister “avskum”

Politisk retorikk nådde et nytt lavmål da Goas turistminister Vijai Sadesal nylig omtalte indiske turister i landet som “avskum”.

0

Indias minste delstat, og samtidig den mest velstående, har vært et populært reisemål i årtier. Særlig blant dem som søker en litt mer alternativ tilnærming til ferie har Goa vært et lite paradis. Her er forholdet til lover og regler noe mer avslappet, og prisene gunstige.

Bildet av et paradisisk Goa er i ferd med å falme, ifølge delstatens turistminister.

Samtidig er strendene utsøkte, og nattelivet nærmest på høyde med det du finner i europeiske storbyer.

På grunn av 450 år med portugisisk styre er den europeiske påvirkningen fortsatt sterk, og denne blandingen av østerlandsk og vestlig kultur gjør Goa særlig attraktiv blant utlendinger.

Goa oppfattes også som svært annerledes for indiske turister, som utgjør flertallet av besøkende.

Mange av disse oppfører seg ikke slik de burde, ifølge Goas turistminister, som har fått solid påpakning av opposisjonspartiet Aam Aadmi Partyin Goa (AAP), som ber turistministeren komme med en uforbeholden unnskyldning for å ha kalt sine egne landsmenn «avskum».

– Hans utblåsning er grovt nedsettende, vanærende og uverdig. Det er uakseptabelt at en minister omtaler sine landsmenn «avskum» og med det generaliserer en hel befolkning, sier AAPs generalsekretær Pradip Padgaonkar i en uttalelse.

Myndighetene har lenge forsøkt å tiltrekke seg turister med tykkere lommebøker, noe som har ført til en generell nedgang i besøket til Goa.

Goas turistminister Vijai Sadesal.

– Det største problemet for vår industri er ikke innenlands turisme, men doptrafikken, prostitusjonen, illegal gambling og ulovlig byggevirksomhet, alt dette velsignet av våre politikere, repliserer turistministeren, som i tillegg er bekymret for store infrastrukturelle utfordringer og en søppelhåndtering ute av kontroll.

Han viser til at søppel ligger strødd langs veiene, noe turister nå tar bilder av i stedet for vaiende palmer og landets kritthvite strender.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.