Hvert tredje hotell i Norge går med tap

Hele 41 prosent av alle distrikts-hoteller, 36,2 prosent av byhotellene og 19,2 prosent av flyplasshotellene gikk med underskudd ifjor, viser Horwath HTLs ”Norsk hotellnæring 2016”*.

0

Den beste hotellmåneden er juni, viser tallene i den ferske rapporten. Da er nesten 86,2 prosent i pluss eller i balanse. De beste hotellmånedene forøvrig er august og september. De svakeste månedene er desember og januar (over halvparten går med underskudd).

Februar og påskemånedene er også svake. Det er ellers verdt å merke seg at 35,3 prosent av hotellene taper penger i feriemåneden juli. Topp for distrikts-hotellene er perioden juni til august, hvor ca 75 prosent av hotellene leverer et positivt resultat.

Byhotellene har topp i juni, september og oktober, hvor cirka 70 prosent av hotellene går med overskudd. Flyplasshotellene har en klar bunn i juli og desember, der over 30 prosent taper penger.

* ”Norsk hotellnæring 2016” er basert på en spørreundersøkelse sendt fra Horwath HTL til alle norske hoteller. Denne gang har ialt 191 hoteller besvart undersøkelsen, som tilsvarer ca. 20 proent av alle hoteller i Norge.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder