HSC Fjord Cat i full trafikk fra 1. juni

Nødvendig testing av motorer gjør at katamaranen ikke vil være i trafikk før torsdag 1. juni.

0

– Vi må utsette ytterligere. Årsaken er at vi må sette sikkerheten først, sier konsernsjef Rickard Ternblom i Fjord Line, og legger til:

– Det er uheldig at vi igjen må skyve på vår oppsatte ruteplan, men vi har dessverre ikke noe valg.

Årets sesong mellom Kristiansand og Hirtshals har så langt vært sterkt preget av motorproblemene som dukket opp i forbindelse med første seiling 7. april. Utfordringer med én av motorene primært, som ble fullstendig overhalt foran årets sesong, er hovedårsaken til de mange kanselleringene.

Etter påske, da motorproblemene dukket opp igjen, konkluderte Fjord Lines tekniske ekspertise med at et lengre trafikkopphold ville være det eneste fornuftige.

– Vår tekniske avdeling har i samarbeid med motorleverandør gått ekstremt nøye til verks for å kartlegge og utbedre problemene. Vi er i praksis i mål, men motorene er helt avhengige av å bli testkjørt for å sikre at alt fungerer som de skal, forteller Ternblom.

Kontakter alle
Forsinkelser i leveranser av nye deler til motorene har ført til at tidsskjemaet med avganger fra 27. mai har sprukket.

– Vi beklager på det sterkeste overfor våre berørte gjester og jobber kontinuerlig med å kontakte alle. Samtlige vil få tilbud om alternativ reise med oss, forteller Rickard Ternblom.

I perioden fram mot 1. juni vil dessuten et av cruiseskipene MS Stavangerfjord og MS Bergensfjord gjennomføre daglige anløp til Kristiansand

Share.

About Author

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, [email protected]

Comments are closed.