Høyaktuelt om sikkerhet og beredskap

– Fokus på sikkerhet og beredskap i reiselivet har aldri vært viktigere enn i dag, sa Berg-Hansen-topp Per Arne Villadsen da han åpnet seminaret om temaet nylig. Det skal føye seg inn en serie av flere treff forretningsreisebyrået skal ha om høyaktuelle emner.

0

Sikkerhet og beredskap var altså den første i serien av seminarer særlig rettet mot bedrifter og jobbreisende. Omtrent åtti deltakere var lyttende til stede på Grand Hotel i Oslo, da blant annet konferansier Hans-Wilhelm Steinfeld fortalte om sine – ofte dyrekjøpte – erfaringer på jobbtur.

Per Arne Villadsen

– Med disse treffene ønsker vi å skape en møteplass, og samtidig ta opp aktuelle temaer som har betydning for de reisende, sier administrerende direktør Per Arne Villadsen, som er godt fornøyd med både oppmøte og respons på seminaret.

– Temaet vi valgte som det første er jo høyaktuelt med tanke på de urolighetene vi ser ute i Europa.

For ham handler det i første omgang å være mer årvåken og lære seg knep for å håndtere alt fra lommetyverier til større terroraksjoner.

– Tidligere handlet slike ting om krigskorrespondenter, som hadde behov for ekstra beskyttelse, men i dag er dette også noe man i NRK må tenke på når de sender folk ut for NRK Super for å lage reportasjer i for eksempel Kiev, sier Villadsen, og henviser til innlegget til fagansvarlig for journalistsikkerheten i NRK, Sidsel Avlund.

Hun ga et interessant innblikk i hvordan NRK jobber med sine sikkerhetsprosedyrer for journalister, som utvilsomt har overføringsverdi også for andre yrkesgrupper.

For Berg-Hansens del begynte man å ta sikkeraspektet virkelig på alvor i forbindelse med 11. september for snart 16 år siden. I etterkant av terroraksjonen i New York begynte man arbeidet med å utvikle et beredskapsprogram for å bistå kunder både ute og hjemme.

– En ting er kanskje å blamere vel mye med en dyr mobiltelefon på gata, en annen hvor man skal bevege seg om man i kjølvannet av et terrorangrep blir evakuert fra et stadion eller møtelokale, forklarer Villadsen.

I Manchester var det for eksempel ikke veldig klokt å stoppe opp rett utenfor konsertstedet.

– Her er det endel prosedyrer man kan implementere som i ekstreme tilfeller kan bety forskjellen mellom liv og død.

Over sommeren lanserer Berg-Hansen et nytt produkt innenfor sikkerhets- og beredskapsområdet kalt Track & Trace, utviklet i samarbeid med Bestia Risk consulting AS og Hint AS, basert på deres reisesikkerhets-verktøy SITRAP. Gjennom en app med GPS-tilknytning vil en bedrift raskt kunne kommunisere med sine ansatte når det skjer en hendelse – og ikke minst raskt få tilbakemelding om den ansatte har det bra eller trenger hjelp.

Share.

About Author

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.