Hotellferien stadig dyrere

Det er fortsatt mulig å få hotellrom for en billig penge. Likevel er det kun et av ti hoteller som kommer positivt ut i Hotels.com nye rapport.

0

Den fortsatt svake kronen gjør at nordmenn generelt betalte mer for hotellrom i Europa. Snittprisen på hotellovernattinger økte med bare én prosent på verdensbasis, men den svekkede kronen ga norske reisende økte priser på over 90 prosent av reisemålene i Hotels.coms rapport,

Mest betaler vi for en hotellovernatting på Key West i Florida, USA. I Pattaya i Thailand er det billigst, med en snittpris på hotell på 441 kroner. Andre populære reisemål her er Hua Hin og Phuket, med priser på henholdsvis 665 og 674 kroner per natt.

Den sterke dollaren ser imidlertid ikke ut til å skremme nordmenn fra å reise til USA. På listen over de ti byene hvor norske reisende betalte mest var hele syv amerikanske byer med.

Utenfor Europa er New York den mest populære storbyen, med en gjennomsnittlig hotellpris på 2 092 kroner. Bare Key West var dyrere – med 2 393 kroner.

Nord-Amerika er for øvrig den eneste regionen i vekst på hotellpriser, opp tre prosent gjennom året. I Asia falt derimot prisene med fem prosent i denne perioden. Regionen er dermed den som gir mest for pengene.

Den tyrkiske feriebyen Alanya gir nordmenn mest valuta for pengene. Også Riga, Krakow og Warszawa er billige hotellbyer.

Tabell

Hotelloversikt

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder