Hit reiser vi i påskeferien

Også i påsken er Gran Canaria den store favoritten for de som vil reise utenlands. Storbyreiser er som vanlig populært og påskens mest bestilte storby er Amsterdam, etterfulgt av Paris og London.

0

Nordmenn reiser på påskeferie som aldri før. Bestillingene øker med 8 prosent mot i fjor. Inn på topplisten klatrer Malaga og Lisboa. Det viser fersk statistikk fra Ticket Feriereiser.

Det mest populære reisemålet i påskeferien er klassikeren Gran Canaria som klatrer fra tredje til førsteplass med nesten en dobling i antall bestillinger mot i fjor.

– Mange ønsker å reise til varmere breddegrader for å få sol og bad på slutten av vinteren. Klassikeren Gran Canaria er feriefavoritten denne påsken, og for de som vil reise litt lengere er solsikre Thailand alltid populært, sier Ellen Wolff Andresen, Markedssjef i Ticket Feriereiser.

Amsterdam på topp blant storbyene 
Storbyreiser er lokker mange og bestillingene i påsken øker med 10 prosent.

– Amsterdam er favorittstorbyen i påsken, og har en økning i bestillinger på 25 prosent sammenlignet med påsken i fjor. Direktefly fra flere steder i Norge, kort reisevei, lave billettpriser samt at byen anses som forholdsvis trygg gjør Amsterdam til et yndet reisemål, sier Wolff Andresen.

Paris er storbyen som øker mest (+ 35 prosent), så mange ser for seg å møte våren i den franske hovedstaden.

10 på topp – mest populære reisemål påskeferien 2018

1. Gran Canaria (3)
2. Amsterdam (2)
3. Bangkok (1)
4. Paris (5)
5. London (4)
6. Alicante (7)
7. Tenerife (9)
8. Barcelona (10)
9. Malaga (14)
10. Lisboa (15)

(Kilde: Ticket, bestilt t.o.m. 12.03.18, med avreise fra 24.3 – 31.3.18. Tallene i parentes viser fjorårets plassering med avreise 8.4. – 15.4.17.)

 

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder