Hellas gruser besøks-rekorden

Med mer enn 30 millioner besøkende så langt i år opplever Hellas en all time high i antallet utenlandske besøk.

0

– Det er en milepæl for reiselivet, sier landets turistminister Elena Kountoura i en kommentar til tallene.
Det er fjerde året på rad at Hellas opplever oppgang, med en vekst på syv prosent i året, fra 26 millioner i 2015 til 28 millioner i 2016,

– Inneværende år har gitt et betydelig bidrag på bunnlinja, sier ministeren videre.

Besøksveksten er tosifret fra omtrent alle europeiske land, inkludert Skandinavia. I tillegg har land som USA, Canada, Russland, Midtøsten, Kina og Storbritannia hatt et til dels betydelig oppsving.

Mer enn 150 nye flyvninger har utvilsomt bidratt til veksten, og ruter som normalt skulle sluttet i oktober har fortsatt til januar. Veksten vil ventelig fortsette i de fleste markeder. 265 nye fire- og femstjerners hoteller er under planlegging, i tillegg til flere såkalte ”integrerte ferieanlegg”.

– Flere større turoperatører utvider sine programmer i Hellas, og har planer for flere større hotellprosjekter de kommende årene. Flere investeringsselskaper fra USA, Midtøsten, Russland og Kina satser i luksussegmentet, og en rekke strategiske investeringer er på gang både på populære og nye greske destinasjoner, sier Kountoura, som i tillegg legger til at en rekke infrastrukturelle prosjekter som inkluderer oppgradering av 14 regionale flyplasser er på gang.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.