Gran Canaria mest populær i vinterferien

Gran Canaria og Tenerife er de mest populære reisemålene i vinterferien. På tredjeplass finner vi London, etterfulgt av Bangkok.

0

Det viser nye tall fra reisebyrået Ticket. Bestillingene til årets vinterferie har økt med fem prosent sammenliknet med vinterferien i fjor. Det er sol og varme som er mest populært når vinteren er på sitt kaldeste, men det er storbyferier som øker mest. Mest populær er som vanlig Gran Canaria, mens London er den mest populære storbyen etterfulgt av Manchester. Sol og bad-reiser er på samme nivå som i 2017, mens storbyreiser øker med ni prosent.

– Vi velger de tradisjonelle reisemålene i vinterferien og reiser helst vekk der det er solsikkert. Gran Canaria er suveren på toppen og passer for alle aldersgrupper, sier Ellen Wolff Andresen, markedssjef i Ticket.

Tall som Ticket har tatt frem for vinterferien viser at selv om det er mange som velger charter så er det stadig flere som syr sammen reisen sin selv, enten alene eller i samarbeid med en selger.

– De fleste reisene i vinterferien ble booket for mange måneder siden, men for de som nå ser etter et avbrekk i utlandet i ferien er det fortsatt en del muligheter igjen. Reisene tar aldri slutt. Om man er fleksibel i forhold til reisemål og avreisested kan man fremdeles finne en reise, forteller Wolff Andresen.

Topp 10 – Reisemål*

 1. Gran Canaria (1)
 2. Tenerife (4)
 3. London (3)
 4. Bangkok (2)
 5. Alicante (8)
 6. Manchester (23)
 7. Munchen (16)
 8. Paris (10)
 9. Malaga (14)
 10. Amsterdam (6)

Topp 10 – Land*

 1. Spania (1)
 2. Storbritannia (3)
 3. Thailand (2)
 4. USA (4)
 5. Tyskland (7)
 6. Frankrike (8)
 7. Italia (12)
 8. Portugal (10)
 9. Østerrike (16)
 10. Nederland (6)

Toppliste – Sol og bad*

 1. Gran Canaria (1)
 2. Tenerife (3)
 3. Bangkok (2)
 4. Alicante (5)
 5. Malaga (7)
 6. Phuket (6)
 7. Dubai (4)
 8. Lanzarote (9)
 9. Krabi (10)
 10. Fort Lauderdale (12)

Toppliste – Storby*

 1. London (1)
 2. Manchester (14)
 3. Munchen (9)
 4. Paris (4)
 5. Amsterdam (2)
 6. Lisboa (5)
 7. New York (7)
 8. Salzburg (12)
 9. Dehli (3)
 10. Reykjavik (15)

*Bestillinger hos Ticket t.o.m. 5.2.18. Listene viser reiser i vinterferieukene 8-9. Tall i parentes viser fjorårets plasseringer. 

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder