God inntjening i ekspedisjonscruise

Andelen i cruisemarkedet er kun på beskjedne én prosent, men lønnsomheten er blant cruiseindustriens beste.

0

Hele 12 nye skip øremerket for ekspedisjonscruise er satt i bestilling i løpet av det siste året, men segmentet utgjør fremdeles bare en brøkdel av markedskapasiteten i den globale cruiseindustrien.

Til tross for at skipene er små og cruisene er lange viser tallene fra den uavhengige bransjerapporten 2017-2018 Cruise Industry News Annual Report at ekspedisjonscruise i beste fall utgjør beskjedne én prosent av kapasiteten. På den annen side er lønnsomheten blant cruiseindustriens beste, om man skal tro innsidere i cruiseindustrien. Dette skyldes også at havnekostnadene er betydelig lavere i anløpshavnene ekspedisjonsskipene benytter, hvilket forbedrer en allerede god bunnlinje.

Hurtigruten er som kjent et av rederiene som satser stadig sterkere på ekspedisjonscruise.

 

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Sjefredaktør, REIS tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

The travel news MAGAZINES!

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder