God inntjening i ekspedisjonscruise

Andelen i cruisemarkedet er kun på beskjedne én prosent, men lønnsomheten er blant cruiseindustriens beste.

0

Hele 12 nye skip øremerket for ekspedisjonscruise er satt i bestilling i løpet av det siste året, men segmentet utgjør fremdeles bare en brøkdel av markedskapasiteten i den globale cruiseindustrien.

Til tross for at skipene er små og cruisene er lange viser tallene fra den uavhengige bransjerapporten 2017-2018 Cruise Industry News Annual Report at ekspedisjonscruise i beste fall utgjør beskjedne én prosent av kapasiteten. På den annen side er lønnsomheten blant cruiseindustriens beste, om man skal tro innsidere i cruiseindustrien. Dette skyldes også at havnekostnadene er betydelig lavere i anløpshavnene ekspedisjonsskipene benytter, hvilket forbedrer en allerede god bunnlinje.

Hurtigruten er som kjent et av rederiene som satser stadig sterkere på ekspedisjonscruise.

 

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.
  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder