Giganttap for Uber

Med 47 milliarder i minus i andre kvartal gikk skysstjenesten Uber på sitt største tap noensinne.

0

Nyheten sendte aksjen ned med ti prosent. Tapet er ifølge New York Times det største noensinne for Uber. På samme tid i fjor var resultatet etter skatt minus 1,8 milliarder kroner.

Skysstjenesten hadde inntekter på rundt 33 milliarder kroner i kvartalet, som er opp fra 25 milliarder på samme tid i fjor. I det siste kvartalet ble det bestilt turer med Uber for brutto 140 milliarder kroner, som utgjør en vekst på 31 prosent fra samme periode i fjor.

Likevel hadde analytikerne ifølge nyhetstjenesten CNBC ventet en enda høyere omsetning.

Uber-sjef Dara Khosrowshahi sier til CNBC at 2019 trolig blir toppåret for investeringene, og at tapene vil gå ned i 2020 og 2021.

Khosrowshahi sier han ikke er tvil om at Uber kommer til å bli lønnsomt til slutt.

Både Uber og konkurrenten Lyft har hatt kraftig vekst, men taper penger. At selskapene sliter i aksjemarkedet skyldes usikkerhet om hvordan de to selskapene skal klare å bli lønnsomme med dagens forretningsmodell, skriver magasinet Forbes.

Uber kuttet 400 av 1 200 stillinger innenfor markedsføring i slutten av juli, som en del av arbeidet med å kutte kostnader, ifølge Financial Times. Selskapet har totalt 25 000 ansatte.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.