Fredrikstad gir mest Norges-sommer for pengene

Det viser Zmartas seneste indeks som sammenligner populære norske sommerbyer for å se hvilken som gir mest ferie for pengene.

0

Kombinasjonen av relativt sett høy snittemperatur i juli, prisen for hotell, vin, mat og båtplass gjør byen til det mest prisgunstige valget i sommer.

Sammenlignet med tidligere år er det flere som ønsker å ha ferie hjemme noen dager i sommer – hele 38 prosent av alle ferierende nordmenn oppgir at de skal være hjemme nå i sommer, mot 33 prosent i 2016. Det kommer fram i Virkes befolkningsundersøkelse, Reisepuls som også viser av att vi under sommeren 2017 vil bruke mer penger enn i fjor.

Samtidig som vi bruker mer og mer penger under ferien er sommeren også den tid på året hvor flest nordmenn strever økonomisk. For å finne ut i hvilken norsk sommerby man får mest ferie for pengene presenterer den finansielle tjenesten Zmarta en sommerbyindeks som sammenligner prisen per Celsius-grad på de mest populære feriemålene i Norge. Førsteplassen går til festningsbyen Fredrikstad med en kostnad på 101 kroner per grad, fulgt av Stavern og Tønsberg. Dyrest blir Norges-ferien i Kristiansand der hver grad koster 230 kroner.

Sommerbyindeksen er basert på den gjennomsnittlige prisen for en natt i dobbeltrom på trestjerners hotell, et glass vin, en hovedrett på restaurant og et døgns båtplass i byens havn. Totalkostnaden er deretter blitt delt med den gjennomsnittlige temperaturen under juli måned på hvert sommersted for å gi en pris per Celsius-grad.

Zmartas sommerbyindeks
1. Fredrikstad –101 kr / °C
2. Stavern – 113 kr / °C
3. Tønsberg – 117 kr / °C
4. Mandal – 121 kr / °C
5. Halden – 128 kr / °Cs
6. Grimstad – 155 kr / °C
7. Arendal – 155 kr / °C
8. Kristiansand – 230 kr / °C

Share.

About Author

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, [email protected]

Comments are closed.