Forbyr “smart” bagasje

Flere amerikanske flyselskaper vil fra 15. januar 2018 forby såkalt “smart” bagasje som inneholder litium-batterier.

0

Det er CNBC.com som melder at American Airlines er det første selskapet som tar forholdsregler mot såkalt “smart” bagasje, og vil fra 15. januar nekte passasjerer å sjekke inn all bagasje som inneholder litium-ion-batterier som ikke kan fjernes.

Bagasje som inneholder slike batterier har typisk en USB-inngang for å lade opp elektroniske dingser. Slike kofferter/vesker vil, dersom de ellers overholder maksimumsmålene, bli tillatt som carry-on på flyene, forutsatt at batteriene kan fjernes dersom flyselskapet tvinges til å skifte til et mindre fly som ikke tar håndbagasje i kofferthyllene.

Det kan med andre ord være smart å ikke reise for smart i USA etter 15. januar, og trolig vil andre flyselskaper i andre deler av verden følge etter.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder