FlyViking satser på Hammerfest

FlyViking har åpnet billettsalget, etter at AOC-sertifikatet (Air Operator Certificate) nå er i boks for nykommeren i norsk luftfart.

0

Det nye flyselskapet vil kunne gi helt nye muligheter særlig for folk bosatt i Finnmark.

FlyViking lanserer i første omgang en flyrute fra Hammerfest til Tromsø, som skal korrespondere med Norwegians flight til Oslo.

Mannen bak nykomlingen, Ola Giæver, lover billettpriser helt ned i 499 kroner én vei.

– Er du heldig vil du kunne komme deg fra Hammerfest til Oslo for opp mot en tusenlapp, sier Giæver til nettstedet iFinnmark.

Selskapet vil etter hvert lansere en nattflyvning mellom Tromsø og Hammerfest.

– Norwegian lander klokken 23.55 i Tromsø, fra Oslo. Dermed kan du gå reise videre med FlyViking klokken 00.30 og være fremme i Hammerfest like over klokken 01.00. Da kan du ha vært i Oslo sent, og enda komme deg hjem, forklarer Giæver.

Mange har ifølge nettstedet Luftfart.Media spådd at FlyViking ville satse på Tromsø – Alta, og at Alta kom til å bli et satsingsområde for FlyViking. Nå avslører de imidlertid at det er Hammerfest som i første omgang vi få flest flyvninger. Alt avhenger likevel av hva konkurrentene vil gjøre i Alta.

– Selv om vi har sagt at vi kommer til Alta skal vi styre mot Hammerfest. Det vil bli to til tre rundturer i første omgang. Alta kan jeg ikke si så mye om, vi kommer til å fly en til to rundturer dit, men det avhenger mer av hva SAS, Norwegian og Widerøe gjør der.

Senere vil det kanskje åpnes flere ruter mellom Tromsø, og destinasjoner i Finnmark, sier Giæver til iFinnmark. Etter planen starter flyvningene i midten av mars.

Fakta

FlyViking er et privateid flyselskap med hovedbase i Tromsø. Flyselskapet, som ble etablert i mars 2016, skal operere regionale flyruter i Nord-Norge.

Selskapet ble opprinnelig grunnlagt allerede i 1989 som Lofotfly og senere omdøpt til Fly Taxi Nord. Da ble det brukt et Piper PA-31-fly både til frakt og passasjerer.

I november 2015 kjøpte flyveren og investoren Ola O.K Giæver jr. Selskapet og omdøpte det til FlyViking.

FlyViking sammen med Danish Air Transport tapte for øvrig anbudsrunden om en 5-årsoperasjon på kortbanenettet mot Widerøe.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.
  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder