Flytrafikken fortsetter å øke

Til sammen reiste 4 810 992 passasjerer over Avinors 45 lufthavner i september. Oslo lufthavns frakttall viser en økning på hele 44 prosent sammenlignet med samme måned i fjor (augusttall).

0

Bergen lufthavn, Flesland og Oslo lufthavn har en passasjerøkning på henholdsvis 4,4 prosent og 4,6 prosent i september. I Stavanger og Trondheim er det en nedgang på 1,1 prosent og 0,7 prosent.

Ved de mindre lufthavnene i Avinors nettverk er det fremdeles en solid vekst på lufthavnene i Svolvær (32,9%), Leknes (26,2 prosent) og Røros (20,5 prosent).

Også Hammerfest lufthavn har en solid økning på hele 24,6 prosent sammenlignet med september 2016.

Gode frakttall på Oslo lufthavn
Fraktstatistikken for Oslo lufthavn er fra august, da septembertallene ikke er klare ennå. Frakt til og fra Oslo lufthavn øker med hele 44 prosent, og er på nær 15 000 tonn totalt.

– Aktivt og strategisk arbeid for å styrke forutsetningene for sjømatnæringen har gitt gode resultater. De siste 12 månedene er trolig uten sidestykke i europeisk flyfraktsammenheng. Vi har holdt et meget høyt lanseringstempo med nye selskap og nye ruter, forteller fraktdirektør i Avinor, Martin Langaas.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder