Flystreik ga nedgang

Streiken i SAS sørget for en september-nedgang i antallet passasjerer for flyselskapet på 3,7 prosent sammenlignet med fjoråret.

0

Rapporten fra flyselskapet viser for øvrig at nedgangen i rutetrafikken står i sterk kontrast til chartertrafikkens utvikling. Her fraktet SAS i september 195 000 passasjerer, som tilsvarer en økning på 17,2 prosent sammenlignet med i fjor, ifølge økonominettstedet E24.

Belegget på SAS sine rutefly i forrige måned hadde et gjennomsnitt på 76,2 prosent, som er en nedgang på 1,4 prosentpoeng.

Kapasiteten på innenriksrutene økte med 3,4 prosent, hovedsakelig i Sverige og Danmark. Trafikken på innenriksrutene sank med 3,2 prosent, som SAS mener har sammenheng med streiken i september.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder