Flyplassen i Hongkong på tå hev før nye protester

Hongkongs myndigheter forsøker å berolige tilreisende etter at flere land har utstedt reiseråd om demonstrasjonene i byen. Nye protester ventes på flyplassen.

0

Fra fredag ettermiddag lokal tid er det planlagt en tre dager lang demonstrasjon på flyplassen. Ifølge Reuters vil flyplassmyndighetene kun la personer med reisedokumenter få komme inn på flyplassen de neste tre dagene, i et forsøk på å begrense tilstrømming av demonstranter.

Etter de siste dagenes reiseråd til folk som skal til Hongkong, har det kommet en epost fra en ikke navngitt talsperson for myndighetene i Hongkong, der det forsikres at regjeringen og reiselivsnæringen gjør sitt for å minimere komplikasjonene for besøkende til byen.

Det legges ikke skjul på at det har vært utfordringer med veisperringer og konfrontasjoner mellom politi og demonstranter i Hongkong, men ifølge eposten har det kun påført begrensede områder ulemper.

Torsdag opplyste myndighetene at det i juli ankom 26 prosent færre turister til Hongkong sammenlignet med juli i fjor, og den negative tendensen fortsetter i august.

Handelsminister Edward Yau Tang-wah sier 22 land og regioner, inkludert USA har utstedt reiseråd og advarsler om Hongkong i det siste. (NTB)

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.