Vi booker sommerferien tidligere enn noen gang

Tall fra feriehus-utleieren Novasol viser 16 prosent økning i forhånds-bestillinger for 2018 sammenlignet med fjoråret. Danmark, Kroatia og Spania står høyest i kurs.

0

– Mange er ekstra tidlig ute for å være sikre på å få reiseønsket sitt oppfylt, sier Pia Buen, Country Manager for Novasol i Norge.

Ferske tall fra feriehusutleieren viser at nordmenn som leier hytte i ferien bestemmer seg tidligere enn før for hvor de vil dra.

Novasol sender årlig nærmere 60 000 nordmenn på tur, og er størst i Europa på utleie av hytter og feriehus.

– Hytteturismen har vist god vekst de senere årene, så forhåndsbookingene for 2018 kan også tyde på at etterspørselen totalt sett fortsetter å øke, sier Buen.

Bestillingene er i hovedsak gjort for sommerferiemånedene juni og juli, samt for påsken.

På topplisten etter de tre landene i tet, følger Norge, Italia, Frankrike og Sverige.

– Vekstvinneren er faktisk Norge. Nordmenns bestillinger på hytteferie i eget hjemland ligger hele 65 prosent høyere enn for ett år siden. At de norske hyttene er så populære er en trend vi har sett gjennom flere år.

Hytteturistene fra Norge stiller også høye krav til komfort og standard, viser Novasols statistikk.

– Når nordmenn bestiller, velger de gjerne fire- og femstjerners hus. I gjennomsnitt er de mellom seks og ti personer som skal reise sammen, så da kommer denne ferieformen ofte gunstig ut økonomisk, sier Pia Buen.

Novasols booking-statistikker viser at markedet for hytteutleie i inneværende år er på samme nivå som rekordåret 2016.

– Den langsiktige trenden er at denne ferieformen er i vekst, både blant nordmenn og europeere generelt, sier Trine Andreassen, markeds-koordinator i Novasol.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.