Verdens 10 største flyplasser

For 18. året på rad er Atlanta International Airport verdens travleste flyplass. På verdensbasis var det totalt i fjor 7,2 milliarder reisende, som er en økning på 6,2 prosent sammenlignet med året før.

0

Hele 101 491 106 passasjerer reiste over den amerikanske storbyen, ifølge Airport Council Internationals 2015 World Airport Traffic Report. Til sammenligning reiser rundt 25 millioner mennesker over Nordens største flyplass Kastrup.

Når nye Oslo Lufthavn åpner om seks måneder får den imidlertid kapasitet til å frakte opp mot 30 millioner passasjerer, som kan gi den topplassering i Norden.

– Nå er ikke det målet vårt, sier Joachim Westher Andersen ved Oslo Lufthavn til Aftenposten.

Oslo Lufthavn har i dag 144 direkteruter. 18 av disse er på langdistanse, noe Westher Andersen og hans kolleger håper det skal bli flere av i fremtiden. Over halvparten av dagens trafikk er internasjonal, en prosentandel som ventelig vil bli større.

– Oslo Lufthavn skal først og fremst bli en svært god og foretrukken flyplass for flyselskaper og passasjerer, sier han.

Om den blir størst er det ren bonus. Akkurat det er imidlertid på langt nær nok til å havne på topp ti-listen.

Verdens 10 største flyplasser

 1. Atlanta International 101 mill.
 2. Beijing Capital International 89,9 mill.
 3. Dubai International 78 mill.
 4. Chicago O’Hare International 76,9 mill.
 5. Tokyo Haneda 75,6 mill.
 6. London Heathrow 75 mill.
 7. Los Angeles International 74,9 mill.
 8. Hong Kong International 68,3 mill.
 9. Paris Charles de Gaulle 65,8 mill.
 10. Dallas-Fort Worth International 65,5 mill.
Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder