Vekst i utlandstrafikken

Utlandstrafikken ved Avinors lufthavner økte med 4,7 prosent, mens innland så en nedgang på 0,6 prosent sammenlignet med oktober i fjor.

0

Med over 4,6 millioner passasjerer gikk passasjertallene ved Avinors lufthavner totalt opp med 1,2 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Økningen så langt i 2016 er på 1,3 prosent.

På Avinors største lufthavner er det Oslo lufthavn som har sterkest økning i trafikken, med 4,4 prosent. Trondheim (1,5 prosent), Tromsø (2,6 prosent) og Bodø (1,9 prosent) opplever en god økning. I tillegg har det vært en liten økning i Ålesund (0,4 prosent) og Bergen (0,2 prosent).

Utlandstrafikken i Trondheim økte med hele ti prosent, i Oslo med syv prosent og i Bergen med fire prosent.

– Vi ser at trafikken øker sterkt til Spania, Hellas og USA. Økningen til USA skyldes de nye rutene fra Oslo til Boston og Miami som har åpnet i år, sier direktør for trafikkutvikling i Avinor, Jasper Spruit.

– I tillegg åpnet Ryanair ruter fra Oslo til London og Vilnius i slutten av oktober. Dette tror vi vil bidra til passasjervekst på Oslo lufthavn fremover.

I nord er det også sterk økning i utlandstrafikken. Tromsø har en økning på hele 27 prosent, og i Bodø økte utlandstrafikken med ni prosent. Det er også de nordlige lufthavnene som har den prosentvise største økningen i innlandstrafikken, med en økning på to prosent i Tromsø og 1,8 prosent i Bodø.

Stavanger lufthavn (ned 7,3 prosent) og Haugesund (ned 5,8 prosent) opplevde begge kraftig nedgang i passasjertallene i oktober. Utlandstrafikken sank med 21 prosent i Haugesund og 12 prosent i Stavanger. Innlandstrafikken i Haugesund økte med 0,8 prosent, men i Stavanger var det en nedgang på 3,5 prosent.

– Nedgangen i Rogaland henger sammen med situasjonen i oljebransjen og et redusert rutetilbud utenlands, sier Spruit.

Antall offshorepassasjerer synker fortsatt kraftig, og var ned 20,6 prosent i oktober.

Totalt var det også en nedgang i antall flybevegelser på Avinors lufthavner med 1,7 prosent sammenlignet med oktober i 2015, litt over årstallene som viser en foreløpig nedgang på 1,3 prosent.

Utvikling

Share.

About Author

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.