Utfordrer Ryanairs skatteregime

KrF-politiker og leder av Finanskomitéen på Stortinget, Hans Olav Syversen, stiller spørsmål om Ryanair har betalt de skatter og avgifter de skal til Norge.

0

– Vi kan ikke ha selskaper som føler seg hevet over ett hvert lands lovgivning. Dette utfordrer den nordiske modellen, sier Hans Olav Syversen til Dagsavisen.

Syversen får støtte av YS og Parat, i kjølvannet av at det irske flyselskapet trakk anken til Høyesterett mot dommen i den såkalte Cocca-saken, der flyvertinnen Alessandra Cocca saksøkte Ryanair for usaklig oppsigelse. Dette viser ifølge Syversen at de aksepterer å rette seg etter norske lover og regler, og at dette også må omfatte skattereglene.

Nå krever YS og Parat at Ryanair etterforskes for omgåelse av norske skatte- og avgiftsregler. Syversen lover å følge opp saken på politisk nivå.

Ryanair avfeier på sin side påstandene som grunnløse:

– Disse anklagene er falske. Alle skatter knyttet til Ryanairs piloter og kabinansatte, som er ansatt på irske kontrakter og jobber på irske fly har blitt betalt i Irland i tråd med irske skattelover, heter det i en kommentar fra Ronan O’Keef ved Ryanairs pressekontor.

(Kilde: Dagsavisen)

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder