Sterk nedgang i Tyrkia-trafikken

Urolighetene i Tyrkia gjør at landets flyplasser har mistet en tredjedel av sine charter-passasjerer i år, og for første gang siden 2002 går trafikken på Atatürk-flyplassen i Istanbul tilbake.

0

Det er danske check-in.dk som melder om den negative utviklingen av flytrafikken i Tyrkia. Verst rammet er charterflyplassene i Antalya, Gazipaza, Dalaman og Milas-Bodrum.

I løpet av årets første måneder registrerte Antalyas flyplass en tilbakegang i antallet passasjerer på 34,7 prosent. For Dalaman er tilbakegangen på 29,7 prosent, Gazipasa 19,3 og Bodrum 17,4.

Heller ikke landets største flyplass, Istanbul-Atatürk, går klar av nedgangen. Her var nedgangen i den nevnte perioden på minus 1,3 prosent. Bare i august gikk den ned 4,2 prosent.

Totalt i løpet årets åtte første måneder reiste 116 millioner passasjerer over Tyrkias 42 flyplasser, sammenlignet med nærmere 123 millioner året før. Det er en total nedgang på 4,8 prosent.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder