Skyscanner lanserer rating på flybooking

Søketjenesten Skyscanner har laget en rating-funksjon for flybookinger, som vil gjøre hele bestillings-prosessen av flyreisen mer transparent.

0

Datainformasjon fra flyselskapene og OTA-ene (online travel agencies) danner grunnstammen i ratingen, som får en score fra null til fem stjerner, basert utelukkende på tilbakemeldinger fra brukerne.

Skyscanner opererer allerede med en global søkemotor, som hjelper brukerne å lete frem flyvninger, hoteller og utleiebiler. Dataene kommer nå fra flere kilder enn noensinne.

Den nye rating-tjenesten for flybookinger, som blir oppdatert ukentlig, vurderer nøyaktighet på pris, tilleggsavgifter og hvor enkelt det er å booke på det enkelte nettstedet. I tillegg legges mengden av klager inn.

Kvaliteten på selve flyvningen blir ikke vurdert.

Som en del av denne tjenesten får alle Skyscanners flyselskaper og OTA-ene tilgang til FlightsConnect-portalen, som gir dem muligheten til å både forstå, forbedre og optimalisere bookingene.

Denne portalen tilbyr i tillegg analyseverktøyer som inkluderer metadata der man kan bryte ned vurderingene fra kundene, samt overvåke markedsandelen på nøkkelruter og hvordan API (application programming Interface) fungerer.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder