Skal kutte køen i sikkerhetskontrollen

Amsterdam Schiphol lar deg nå som først i verden booke tid hjemmefra på nett for å gå gjennom sikkerhetskontrollen.

0

Stadig flere store flyplasser ønsker å gjøre reisen smidigere for den økende mengden av flypassasjerer som daglig strømmer skal ut på reise, og mye handler om å automatisere ulike tjenester.

Den internasjonale flyorganisasjonen IATA har også engasjert seg sterkt i å utvikle nye, forenklede sikkerhetskontroller på flyplassene, men ingen har gjort det samme som Schiphol gjør nå, skriver bransjenettstedet Check.in.dk.

Pilotprosjektet «Personal Security Pass» lar nemlig passasjerene gå inn på nett eller en app hjemmefra i forkant for å reservere en konkret tid for å passere sikkerhetskontrollen.

Prosjektet er allerede i gang og varer til 11. desember, men foreløpig kun i tidsrommet mellom klokken 10 og 13.30. Tiltaket gjelder i første omgang for passasjerer som har flybillett til flere Schengen-destinasjoner, og kontrollen er plassert i avgangshall 1 ved innsjekkingsskranken 1 A. Det er ti minutter å gå fra avgangshall 3, opplyser flyplassen på sine nettsider.

Flypassasjerene kan booke tid fra fire dager før planlagt avgang og inntil en time og 15 minutter før.

Schiphol vil analysere strømmen av passasjerer, og blir prosjektet en suksess er planen at «Personal Security Pass» skal implementeres på hele flyplassen.

Rent praktisk foregår sikkerhetsprosedyren slik at personalet først vil skanne QR-koden i reservasjons-e-posten. Så må passasjerene selv skanne boardingkortet ved selvbetjeningsinngangen – og deretter fortsetter man gjennom sikkerhetskontrollen.

Over 400 tider vil være tilgjengelige hver dag i prøveperioden.

Schiphol har også forkortet køene på en annen måte, ved at de har opprettet en egen sikkerhetskontroll for passasjerer med lite bagasje. Denne køslusen er nå blitt et permanent innslag på de mest hektiske dagene.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.