Setter Dreamlinerne på bakken

Et problem i flyets motor gjør at Japans største flyselskap ANA setter hele sin flåte med Boeing 787 Dreamliner på bakken.

0

Det er den engelske avisen The Guardian som skriver om ANAs beslutning om å erstatte en viktig del av Rolls-Royce-motoren i sine Dreamlinere. Norwegian fortsetter imidlertid å bruke sine maskiner.

– Vi er klare over situasjonen og arbeider med Rolls-Royce og ANA for å løse eventuelle problemer som påvirker fly i drift, sier en talsperson for Boeing i Tokyo.

ANA er verdens største operatør av Dreamlinere, og selskapet lar nå flyene stå på bakken. Det innebærer at minst 350 flyvninger innstilles på innenrikslinjer i Japan frem til slutten av neste måned.

– Vi har ikke opplevd noen problemer med våre Dreamlinere og påvirkes ikke av ANAs beslutning, sier Norwegians kommunikasjonssjef Charlotte Holmbergh Jacobsson i en uttalelse, som samtidig understreker at Norwegian er en av Boeings største kunder, og har tett kontakt med flyprodusenten.

Selskapet, som i dag har elleve Dreamlinere i sin flåte, fortsetter med andre ord å fly som vanlig.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder