SAS vurderer baser utenfor Skandinavia

Nye sparekrav i SAS gjør at selskapet setter fortgang i arbeidet med å etablere baserutenfor Skandinavia.

0

Et svakere årsresultat enn forventet er blant faktorene som gjør at konsernsjef Rickard Gustafson overfor Travel News Sverige bekrefter at SAS nå forbereder utstasjonering av personale i andre europeiske land. Målet er redusere kostnadene.

– Den negative resultat-utviklingen er drevet av kraftig forverrede valuta-effekter, yield-utviklingen og flyskatten i Norge, sier Gustavson blant annet.

– Vi er nå i en situasjon der enhetsinntekten synker raskere enn vi makter å senke våre enhetskostnader. Derfor øker vi effektiviseringsprogrammet med ytterligere 650 millioner kroner frem til 2019.

Disse besparelsen vil ifølge Gustavson berøre hele virksomheten, fra kundefokuset til den tekniske siden av flyvirksomheten. Baser utenfor Skandinavia er blant tiltakene man nå vurderer, der man kan ansette piloter og kabinpersonale på lavere lønninger.

– SAS sine enhetskostnader er høyere enn mange nystartede konkurrenters, og for å sikre et langsiktig konkurransekraftig SAS og ta del i det voksende fritidsmarkedet forbereder vi strukturelle endringer, sier Gustavson.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder