SAS-rekord på langdistanse

SAS økte antallet passasjerer i mai med over syv prosent sammenlignet med fjoråret. Mye av veksten skyldes at rekordmange velger å fly med SAS på langdistanse.

0

Totalt 2,6 millioner passasjerer fløy med SAS i mai, som er 174 000 flere enn i mai i fjor. SAS sin regulære trafikk økte med 11,3 prosent i mai, med størst vekst på de interkontinentale linjene til og fra Asia og USA. Der økte trafikken med 31 prosent.

Det skyldes flere frekvenser og nye destinasjoner, blant annet til Los Angeles, Boston og Hong Kong.

På europeiske ruter og i Skandinavia reduserte SAS kapasiteten med 3,3 prosent, men trafikken var uforandret i forhold til i fjor.

Den kraftige økningen i kapasiteten på de interkontinentale linjene gjorde at den totale kapasiteten økte med 9,5 prosent.

– Flere velger å fy med SAS, og i mai i fjor fløy rekordmange passasjerer på SAS’ langdistanselinjer, sier SAS-sjef Rickard Gustafson i en kommentar til maitallene.

– Etterspørselen i det skandinaviske markedet øker, men som følge av kapasitetsøkningen og lavere drivstoffpriser har yielden sunket mer enn ventet. Det viser derfor nødvendigheten av at vi fortsetter å effektivisere SAS for å beholde konkurransekraften.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder