SAS: Forhandlingene fortsetter på overtid

SAS og de norske pilotforeningene har ikke kommet til enighet innen frist og er enige om å fortsette forhandlingene på overtid.

0

Meglingen mellom SAS og pilotforeningene NSF og SNF var berammet til 7. og 8. juni, og fristen var midnatt.

– SAS og pilotforeningene er enige om å fortsette meglingen på overtid, og SAS er innstilt på å finne frem til en løsning, sier Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS i Norge.

Meglingen i Norge fortsetter på overtid, men om partene ikke kommer til enighet har NSF og SNF varslet at de vil ta ut ca 435 norske piloter på innenriks og europeiske flygninger. For løpende informasjon om avganger, gå inn på www.sas.no/info

Kollektivavtaleforhandlingene med både de norske og svenske pilotforeningene har foregått siden april. I Sverige er man i sluttfasen av forhandlingene, men hvis en avtale ikke kommer på plass har Svensk Pilotförening (SPF) varslet om streik i Sverige fra og med i morgen, fredag 10. juni.

SAS målsetning med årets forhandlinger har vært å bygge videre på den utviklingen selskapet la grunnen for i 2015. Derfor har SAS hatt et begrenset antall krav med i årets forhandlinger og forholder seg også til det sentrale lønnsoppgjøret i Norge og Sverige.

SAS vil fortløpende oppdatere sin hjemmeside med reiseinformasjon og sende oppdateringer via sms og e-post til de reisende. Det er også mulig å følge utviklingen i SAS sosiale medier. SAS anbefaler alle reisende å kontrollere aktuell reiseinformasjon før de setter kursen mot flyplassen.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.
  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder