SAS dobler fra Værnes til Arlanda

Fra og med 10. oktober doblet SAS antall avganger mellom Trondheim og Stockholm.

0

Nå blir det avganger både morgen og ettermiddag, noe som er i tråd med næringslivets behov for å kunne komme raskt og effektivt til og fra møter i Stockholm. Samtidig åpner det nye rutetilbudet for økende innkommende trafikk fra Stockholmsområdet. Reiselivet ser et stort potensiale for økende møte- og incentivtrafikk til Trøndelag.

– Dette er en gledens dag for reiselivet. Ikke bare gir det vårt eget næringsliv mer effektiv tilgang til hovedstadsregionen i Sverige. Trondheimsregionen får nå en bredere dør inn til Stockholms mange fagmiljøer, sier reiselivsdirektør i Visit Trondheim, Stig Hillestad.

Utvikling av rutetilbud

Avinor har bidratt med innsikt fra både dagens trafikk, markedsundersøkelser i regionen og Reisevaneundersøkelsen. I tillegg dokumenteres regionale aktiviteter, gjennom bidrag fra Luftfartsforum. Dette samarbeidet har vært viktig i prosessen som har endt opp med at SAS besluttet å videreutvikle rutetilbudet
Værnes–Arlanda.

– Det å ha gode rutetilbud har en direkte innvirkning på hvor attraktiv en region er. Vi har gjennomført flere markedsundersøkelser for å kartlegge hvor forskjellige bedrifter vil investere i framtiden. Ut fra disse resultatene kan vi si til flyselskapene hvilke destinasjoner som kan være interessante å utvikle, sier Nina Julianne Jensen, som jobber med ruteutvikling i Avinor.

Share.

About Author

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, [email protected]

Comments are closed.