SAS blant verdens 20 tryggeste flyselskaper

Ifølge Airline Ratings – som har ranket hele 425 flyselskaper fra hele verden – er SAS et av verdens 20 sikreste flyselskaper.

0

Av de 425 flyselskapene fikk 148 syv stjerner, som er den høyeste scoren når det gjelder sikkerhet. Her finner vi både SAS og Finnair, i tillegg til store selskaper som British Airways, Cathay Pacific, KLM, Lufthansa, Swiss og United.

SAS befinner seg på en 15. plass.

Ikke uventet toppes listen av det australske selskapet Qantas, som aldri har opplevd dødsulykker i sin tid sin jetfly-operatør. Storhetene American Airlines og Emirates har imidlertid havnet utenfor topp 20-listen.

Bedømmingen til Airlines Ratings tar utgangspunkt i om flyselskapet har hatt havarier med dødelig utgang de siste ti årene, i tillegg til om de har oppnådd IATAs såkalte IOSA-sertifisering. Dette er en omfattende gransking av flyselskapenes sikkerhets-dokumentasjon.

I tillegg tar Airline Ratings hensyn til om flyselskapet er å finne på EUs ”svarte” liste, om noen av selskapenes fly har vært stoppet på grunn av sikkerhetsvurderinger, og i hvilken grad flyselskapene har vært villige til å oppgradere flyene sine ut fra en sikkerhetshensyn.

Airline Ratings har også offentliggjort en særskilt liste over de ti sikreste lavprisselskapene. Her finner vi ikke Norwegian, av den grunn at selskapet ikke er IOSA-sertifisert.

De sikreste flyselskapene

 1. Qantas
 2. Air New Zealand
 3. Alaska Airlines
 4. All Nippon Airways
 5. British Airways
 6. Cathay Pacific
 7. Delta Air Lines
 8. Etihad Airways
 9. EVA Air
 10. Finnair
 11. Hawaiian Airlines
 12. Japan Airlines
 13. KLM
 14. Lufthansa
 15. SAS
 16. Singapore Airlines
 17. Swiss
 18. United Airlines
 19. Virgin Atlantic
 20. Virgin Australia

De sikreste lavprisselskapene

 1. Aer Lingus
 2. Flybe
 3. HK Express
 4. Jetblue
 5. Jetstar Australia
 6. Jetstar Asia
 7. Thomas Cook
 8. Virgin America
 9. Vueling
 10. Westjet

Kilde: Airline Ratings

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder