Rygge legges ned

Så skjedde det mange har fryktet: Rygge flyplass ved Moss legger ned driften 1. november som følge av den vedtatte flyseteavgiften.

0

Rygges flyplassjef Pål F. Tandberg informerte tirsdag ettermiddag om at styret i Rygge lufthavn har besluttet å legge ned den sivile driften av flyplassen fra 1. november 2016. Bakgrunnen er at to tredeler av trafikken ved flyplassen vil forsvinne når flyseteavgiften innføres. Da vil nemlig etter alt å dømme Ryanair legge ned alle sine ruter fra Rygge, noe som igjen medfører et underskudd på rundt 100 millioner kroner for lufthavnen.

Ryanair har tidligere varslet at de vil trekke sine ruter fra Rygge dersom flyseteavgiften blir innført, og styret ved Rygge lufthavn ser ingen grunn til å sette Ryanairs varsel i tvil. Dette ligger også til grunn for beslutningen om nedleggelse som ble fattet tirsdag kveld.

Et lite halmstrå ligger fremdeles i muligheten for at regjeringen snur i flyseteavgift-saken, men det anses som like lite sannsynlig som at Ryanair likevel velger å bli på Rygge. Det antas at nedleggelsen av Rygge vil medføre at rundt 1 000 arbeidsplasser går tapt i Østfold.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder