Ryanair og TUIfly fikk urettmessig støtte

EU-kommisjonen krever at Ryanair og TUIfly tilbakebetaler tilsammen over 100 millioner kroner de skal ha mottatt i urettmessig markedsstøtte av Klagenfurt flyplass i Østerrike.

0

EUs overvåkingsorgan mener at både den tildelte markedsstøtten og rabatterte flyplasstjenester virker konkurransevridende.

Det er selskapene Ryanair, TUIfly og Hapag-Lloyd Express (HLX), som i 2007 slo seg sammen med Hapag-Lloyd Flug og dannet TUIfly, som EU mener har fått fordeler og som nå må tilbakebetale pengene.

For Ryanair er det snakk om vel 18 millioner kroner, for TUIfly i overkant av ti millioner, mens HLX må tilbakebetale nærmere 90 millioner kroner.

Ryanair har allerede annonsert at de nekter å betale.

– Denne ordningen grenser til statsstøtte for de angjeldende flyselskapene, sier EU-kommisjonen blant annet i sin avgjørelse.

– I tillegg sørger disse avtalene for at flyselskapene bare kutter i sine driftsutgifter. De kommer ikke andre – for eksempel de reisende – til gode.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder