Rekordår for verdens flybransje

Verdens flyselskaper opplever et rekordår og ender trolig på et samlet overskudd på nærmere 300 milliarder kroner, melder IATA.

0

Det er nettstedet Marketwatch som gjengir tallet fra den internasjonale flyorganisasjonen, som er rundt 2,5 milliarder kroner høyere enn i 2015. Likevel var tidligere prognoser høyere enn det sluttresultatet som ventelig vil foreligge. IATA så nemlig for seg et samlet overskudd på nærmere 335 milliarder kroner.

Det klarer man i hvert fall ikke neste år, mener IATA. Overkapasitet, stigende drivstoffutgifter og politisk uro vil føre et redusert iverskudd som vil ligge nærmere 250 milliarder kroner.

Marginen på nettoresultatet vil synke til 4,1 prosent, sammenlignet med årets 5,1, men det er likevel – tross alt – åttende året på rad at den historisk sett tapsbringende flybransjen opplever gode plusstall.

International Air Transport Association (IATA) representerer mer enn 200 flyselskaper.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder