Passasjerrekord for Avinor i 2016

50 802 801 passasjerer reiste over Avinors 46 lufthavner i året som gikk. Halvparten av disse var over Oslo lufthavn Gardermoen. Dette er en økning på 1,6 prosent.

0

I desember reiste 5,3 prosent flere passasjerer med fly enn samme måned i 2015.

– Trafikken fortsetter å vokse, og vi forventer at den gjør det også i 2017. Dette viser hvor viktig luftfart er for Norge, forteller konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen, som fortsetter:

– Vi jobber med store prosjekter for å ivareta etterspørselen og skape gode passasjeropplevelser. I år ferdigstiller Avinor terminalutvidelser både i Oslo og Bergen. Videre etablerer vi et nytt tårnsenter basert på spennende, ny teknologi. Også i Tromsø og Stavanger utvider vi og bygger nytt

Utlandstrafikken økte mest (9,6 prosent) i desember, innland økte med 3,1 prosent, mens offshoretrafikken fortsatt synker (-13,9 prosent). Interkontinental trafikk økte med hele 12,1 prosent.

– Spesielt USA hadde en sterk utvikling, med 36 prosent økning. Det er rutene fra Oslo til Miami, Los Angeles og Las Vegas som står for denne veksten. Mange nordmenn har reist til USA i juleferien, sier direktør for trafikkutvikling i Avinor, Jasper Spruit.

Blant Avinors lufthavner var det størst vekst ved Oslo lufthavn, men også Tromsø, Bodø og Trondheim hadde god vekst. Stavanger og Bergen hadde en liten nedgang.

50,8 millioner passasjerer reiste over Avinors flyplasser i 2016, men det var store regionale forskjeller. 28 av Avinors flyplasser hadde en økning i 2016, mens 18 fikk en nedgang. Det var spesielt god vekst i Oslo (4,5 prosent), Tromsø (4,8 prosent) og Bodø (3,9 prosent), mens Stavanger hadde en nedgang på 6,8 prosent.

Det var marginale endringer i Trondheim (+1,5 prosent) og Bergen (-1,2 prosent).

Oslo lufthavn passerte for første gang 25 millioner passasjerer og endte på nesten 25,8 millioner passasjerer i 2016 (+4,5 prosent).

– Nye ruter til Boston, Miami, Las Vegas, London Stansted og Vilnius har bidratt til veksten, men det har også vært sterk vekst på etablerte ruter som København, Alicante og Stockholm, avslutter Spruit.

Det var størst vekst på reiser til og fra Spania i 2016, med 300 000 flere passasjerer enn i 2015 (+13 prosent). Størst nedgang var det til og fra Tyrkia, med 190 000 færre passasjerer enn i 2015 (-28 prosent).

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder