Bodø får ny lufthavn

Regjeringen gir sin støtte til bygging av ny lufthavn i Bodø.

0

– Dette er en meget stor nyhet. Det er ikke hver dag vi får i oppdrag å bygge ny lufthavn. Beslutningen er tatt i tråd med Avinor og Forsvarets anbefalinger, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen i en pressemelding.

Avinor venter nå på å motta det formelle oppdraget fra Samferdselsdepartementet.

Et slikt prosjekt vil følge en ordinær prosess med forprosjekt, skisseprosjekt og detaljprosjekter før spaden kan stikkes i jorda.

– Det er viktig å understreke at dagens lufthavn er en sikker og god lufthavn, men vi skal finne en fremdriftsplan som raskest mulig løser oppdraget vi får, og som samtidig ivaretar behovet til mange aktører i denne prosessen. Vi kan love vårt fulle engasjement, sier Falk-Petersen.

– Arbeidet skal være ferdig 2025. Vi bevilger 2,4 milliarder kroner til dette viktige prosjektet, sa statsminister Erna Solberg på en pressekonferanse tirsdag, ifølge TV2.

Flyplassen skal etter planen stå ferdig i 2025, med en prislapp på mellom 4,5 og 5 milliarder kroner.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder