Ny IATA-sjef fra Air France

IATA henter inn ny administrerende direktør fra Air France.

0

Alexandre de Juniac har som administrerende direktør i Air France indikert overfor styret i flyselskapet at han ønsker å takke ja til tilbudet fra den internasjonale organisasjonen for flyselskaper (IATA).

International Air Transport Association (IATA) er den ledende organisasjonen for flyselskaper, og har hovedkontor i Montréal i Canada. Gjennom organisasjonen skal flyselskapene konsultere hverandre om prissetting, noe som ellers ikke er tillatt av hensyn til konkurranselovgivning. IATA er derfor blitt beskyldt for å fungere som et kartell, og mange lavprisselskaper har ikke fullt medlemskap.

IATA regulerer for øvrig transport av farlig last, og gir koder bestående av tre bokstaver til flyplasser, og koder med to bokstaver for flyselskaper.

Det er Air France som har sendt ut pressemeldingen om de Juniacs avgang, men den endelige avgjørelsen faller ikke før i begynnelsen av juni. Da møtes IATA-ledelsen i Dublin, men sjansen for at de Juniac ender opp i sjefsstolen er stor. Dagens IATA-sjef Tony Tyler og resten av styret i organisasjonen har stilt seg bak franskmannen, som gjør at lite tyder på at andre enn de Juniac får jobben.

Air France har for øvrig meddelt at de senest 1. august skal ha en erstatter på plass som sjef for selskapet.

Share.

About Author

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.