Ny direkterute fra Bergen til Glasgow

I mai åpner Flybe ny direkterute mellom Bergen og Glasgow med to ukentlige flyvninger.

0

I tillegg vil Flybe gjøre det mye enklere for Vestlendingen å komme til Edinburgh – med kun korte mellomlandinger på Orknøyene og Shetland.

– Vestlandet og Skottland er historisk og kulturelt svært nære. Denne nye ruten knytter områdene enda sterkere sammen og er et viktig tillegg til rutenettet til og fra Flesland, sier lufthavndirektør Aslak Sverdrup.

– Glasgow er en uformell storby med flott beliggenhet og nærhet til The Highlands. Skottene sier selv at Edinburgh er kjent for sin skjønnhet, mens Glasgow er kjent for sin vennlighet og sjarm.

– Dette er en spennende utvidelse av et allerede sterkt direkterutetilbud. Over 60 destinasjoner kan nå nåes direkte fra Bergen. Vi ser at terminalutvidelsene nå gir mulighet til å gjøre verden enda mer tilgjengelig, da dette er en av flere nye ruter som kommer i 2017, sier lufthavndirektør Aslak Sverdrup.

Ruten skal opereres av britiske Flybe. Om den nye ruten sier selskapet: «Vi er veldig fornøyde med å koble Bergen og Glasgow direkte for første gang noensinne, og håper bergensere vil benytte muligheten til å oppleve Skottlands største by.» Flybe er et britisk flyselskap som har 180 ruter mellom 55 europeiske flyplasser.

Ruten mellom Bergen og Glasgow har oppstart 30. mai, og har avgang tirsdager og lørdager frem til 29. august.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder