Norwegian tror på flere Asia-ruter innen 2017

Norwegian vurderer nå helt spesifikke nye asiatiske reisemål. Høyt oppe på prioriteringslisten står Kina, Japan og Singapore.

0

– Når den sterkt voksende kinesiske middelklassen begynner å reise en masse må vi benytte muligheten, sier Norwegians kommersielle sjef i Storbritannia, Thomas Ramdahl.

Norwegian operere fra før av tre ruter til Bangkok Suvarnabhumi – fra Oslo, København og Stockholm, så en videre ekspansjon i denne regionen vil være logisk.

– Kineserne vil ønske å reise til London, Paris og Roma, først og fremst for å få med seg de historiske landemerkene, sier Ramdahl, som tror at nye ruter forhåpentligvis vil komme på plass foran vintersesongen neste år.

I denne sammenhengen ønsker Norwegian å nyte fordel av de bilaterale avtaler europeiske land har inngått med asiatiske land. Utfordringen for det norske lavprisselskapet blir nå å finne aktuelle regionale flyplasser å fly ut fra. Det vil bli lenge før den nylig regjerings-godkjente tredje rullebanen til rundt regnet 200 milliarder kroner på Heathrow eventuelt vil være på plass.

Det er i tillegg svært få tilgjengelige slotter på Gatwick, som er Norwegians hovedflyplass i Storbritannia.

Ifølge kilder vurderes nå ruter mellom Birmingham og New York, og transatlantiske flyvninger fra Manchester og Edinburgh kan være i operasjon i løpet av 2017.

Men ikke bare USA vil tjene på denne ekspansjonen, mener Ramdahl.

– Karibia vokser kraftig for øyeblikket. Ser vi for eksempel på forskjellen i flytid mellom Storbritannia og Thailand, sammenlignet med den tiden det tar til Karibia, er reisetiden til sistnevnte opptil fem timer kortere, sier han.

I øyeblikket er Puerto Rico eneste reisemål i Karibia, men Ramdahl innrømmer at Norwegian nå også vurderer andre i denne regionen.

Kutter til Las Vegas

Fra mars 2017 stopper Norwegian samtlige av sine flyvninger til Las Vegas. Selskapet skylder på sommerheten i den amerikanske spillhovedstaden, men lover å gjenoppta flyvningene til høsten neste år.

Bakgrunnen er svakt billettsalg, som man mener skyldes de høye temperaturene i denne delen av USA på sommeren. Den har også bidratt til flere forsinkelser.

Norwegian opererer nå hele 38 direkte transatlantiske ruter mellom Europa og USA, inkludert tre nye fra Paris Charles de Gaulle.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder