Norwegian trenger flere fly

Med amerikansk flytillatelse i baklomma må Bjørn Kjos ut på handletur. Flere ruter via Irland innebærer flere maskiner enn de som allerede er i bestilling, hovedsakelig Boeing 787 Dreamliner.

0

En flytillatelse for interkontinentale ruter på USA fra Irland for Norwegians irske datterselskap innebærer økt trafikk, noe som kommer til å legge beslag på flere fly.

Det er nyhetstjenesten Reuters som har snakket med Kjos.

– Med denne tillatelsen fra det amerikanske samferdselsdepartementet på plass kan vi starte flyvninger fra Afrika og Asia via Europa til USA, sier Kjos blant annet.

– På denne bakgrunn trenger vi flere langdistansefly enn de vi har i bestilling idag, og da er 787 Dreamliner mest nærliggende, fortsetter Kjos.

Inntil nå har Norwegian fly til en verdi av nærmere 150 milliarder kroner i bestilling fra Boeing, inkludert 29 Dreamlinere.

Kjos har for øvrig forsikret de amerikanske arbeidstaker-foreningene – som har stilt seg svært kritisk til flytillatelsen – om at Norwegian kommer til å ansatte amerikanske og europeiske mannskaper på de transatlantiske flyvningene, ikke lavere betale crew fra Asia.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder