Norwegian-tall for mai

God passasjervekst og solid fyllingsgrad viser positiv utvikling for selskapet.

0

God etterspørsel i fritids- og forretningssegmentet påvirker Norwegians trafikktall i mai. Totalt valgte vel 2,6 millioner passasjerer å fly med Norwegian denne måneden, 265 515 flere enn samme måned foregående år. Fyllingsgraden var på 88,3 prosent, opp 3,4 prosentpoeng.

I mai i år fløy 2 641 666 passasjerer med Norwegian, en økning på 11 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 15 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med 11 prosent denne måneden.

– Vi er veldig fornøyd med at stadig flere forretnings- og fritidsreisende velger Norwegian når de skal ut å fly. Spesielt på de interkontinentale rutene øker etterspørselen i takt med at vi lanserer nye ruter og destinasjoner, ikke minst mellom London Gatwick og USA, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian.

Flåtealder på 3,6 år
Norwegians flåtefornyelse fortsetter med stor kraft i 2016, med leveranse av til sammen 21 fabrikknye fly. Én ny Boeing 737-800 ble levert direkte fra fabrikken i Seattle i mai. Med en gjennomsnittsalder på 3,6 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøvennlige i verden.

Norwegian gjennomførte 99,8 prosent av de planlagte flygningene i mai, hvorav 81,3 prosent gikk på oppsatt rutetid.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.
  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder