Norwegian snart på alle kontinenter

Når Norwegian for første gang lanserer direkteruter mellom Spania og USA er lavprisselskapet et betydelig skritt nærmere ambisjonen om å bli en global spiller.

0

De fire helt nye rutene fra Barcelona til New York (EWR), Los Angeles (LAX), San Francisco (OAK) og Fort Lauderdale/Miami (FLL) har oppstart juni 2017. Selskapet lanserer også en ny rute mellom København og San Fransisco. Den åpner i mars neste år.

Sterk ekspansjon

Norwegian har allerede en stor virksomhet i Spania med syv baser, over tusen medarbeidere og et stort rutenett i Europa, inkludert innenriksruter i Spania. Nå etableres også en base i Barcelona for den nye langdistanseoperasjonen.

– Lanseringen av direkteruter mellom Barcelona og USA er en ny milepæl for Norwegian, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

– Spania er et viktig marked for oss, hvor vi har blitt tatt meget godt imot helt siden oppstarten. Mange spanjoler velger å fly på Norwegians spanske innenriksruter og rutene til andre deler av Europa. Stadig flere amerikanere flyr også med oss til Europa, og vi ser fram til å ønske enda flere reisende på begge sider av Atlanteren velkommen om bord våre nye Dreamlinere neste sommer.

Norwegian lanserer også en ny rute mellom København og San Fransisco (OAK) med oppstart våren 2017. Med dagens lanseringer tilbyr Norwegian langdistanseruter mellom USA og Oslo, Stockholm, København, London, Paris og Barcelona.

– Nye ruter mellom kontinentene er godt nytt for turismen og den lokale økonomien, og vi er glade for å bidra til økt verdiskaping og flere arbeidsplasser både i Europa og i USA. Dette er likevel bare begynnelsen. Med en bestilling på over 260 fly, kommer vi til å åpne mange nye ruter i fremtiden, sier Kjos.

Global spiller

Norwegian lanserte sin første langdistanserute i 2013 mellom Oslo og New York. I takt med selskapets leveranse av flere nye Boeing 787 Dreamlinere har antallet transkontinentale ruter økt og den internasjonale strategien er i ferd med å realiseres. I 2014 åpnet Norwegian ruter mellom London og USA, og i august i år åpnet selskapet ruter mellom Paris og USA. Norwegian har nå 42 ruter mellom Oslo, Stockholm, København, London, Paris, Barcelona og USA, samt mellom Skandinavia og Thailand. Norwegian tilbyr i dag flere ruter mellom Europa og USA enn noe annet europeisk flyselskap.

I dag har Norwegian langdistansebaser i New York, Fort Lauderdale, London og Bangkok, og har til sammen nærmere 500 medarbeidere i USA. Ingen andre ikke-amerikanske flyselskap har flere medarbeidere i USA enn Norwegian.

Norwegian flyr nå langdistanseruter til ni destinasjoner i USA: New York, Los Angeles, San Francisco, Fort Lauderdale, Las Vegas, Orlando, Boston, Puerto Rico og St. Croix. I vintersesongen flyr Norwegian dessuten fra de franske karibiske øyene Martinique og Guadeloupe til Boston, New York og Baltimore/Washington. I tillegg tilbyr selskapet en rute fra Guadeloupe til Fort Lauderdale.

Med hundrevis av nye fly i bestilling bereder Kjos grunnen for ytterligere satsing, og etter USA vil det være naturlig å øke satsingen mot Sør-Amerika og Sør-Afrika.

– De vil nok komme etter hvert, sier luftfartsekspert og førsteamanuensis ved BI Espen Andersen i en kommentar til Aftenposten.

Share.

About Author

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.