Norwegian legger ikke på passasjeravgift

Norwegian har bestemt at de ikke legger på passasjeravgiften, etter at Finansdepartementet utsatte innføringen av flyseteavgiften.

0

– Prisene vil justeres i lys av utsettelsen, tilbud og etterspørsel samt konkurransebildet for øvrig, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til TDN Finans.

Frem til nå har ikke Norwegian tatt betalt for passasjeravgiften.

– Vi justerte prisene noe opp på bakgrunn av den varslede avgiften og konkurransebildet generelt, sier Sandaker-Nielsen.

NRK har tidligere skrevet at lavprisselskapet har satt opp prisene med inntil 90 kroner fra 1. april som følge av avgiften.

Torsdag besluttet Finansdepartementet å utsette iverksettingen av flypassasjer-avgiften til 1. juni i lys av at overvåkingsorganet ESA vil vurdere de statsstøtterettslige effektene av avgiften.

– Vi har hele tiden sagt at den foreslåtte passasjeravgiften er distriktsfiendtlig, konkurransevridende og uten miljøeffekt. En samlet bransje har vært motstander av avgiften fra første stund, og vi håper dette er et skritt i retning av at hele avgiften skrinlegges, sier Sandaker-Nielsen til TDN Finans.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder