Nå kan du invitere turistene hjem

En ny norsk nettside skal gjøre det mulig å invitere turister hjem på middag, til å bli med og sanke sauer eller hogge ved i skogen.

0

I fjor ble en million gjestedøgn i Norge bestilt via Airbnb, ifølge Innovasjon Norge. Til sammenlikning stod reiselivsnæringen for 30 millioner gjestedøgn.

Nå håper en gjeng norske gründere at de har laget en tjeneste for aktiviteter som vil ha samme effekt som Airbnb har hatt for overnatting.

Er du en bonde som kunne tenke deg å ta imot turister for å la dem oppleve autentisk norsk gårdsliv? Eller har du en kajakk i garasjen som du kunne tenke deg å leie ut? Da kan Booknanook, som nå er lansert, være noe for deg.

– Vi har gjort grundige markedundersøkelser, som viser at både lokale og turister synes det er vanskelig å finne opplevelser og aktiviteter i Norge. Det vil vi gjøre noe med, forteller Håvard Utheim, en av initiativtakerne bak siden.

Booknanook åpner for at både privatpersoner og selskaper kan registrere sine aktivitetstilbud. Foreløpig er det først og fremst profesjonelle aktører som har registrert sine tilbud – fra guidede kajakkturer i Lofoten til Segway-utleie i Oslo.

Men Utheim er overbevist om at private aktører vil følge etter. Når kunden booker en aktivitet via siden, får tilbyderen automatisk ansvarsforsikring gjennom If. Med forsikring blir terskelen lavere for privatpersoner som ikke lever av turisme til daglig, tror gründerne.

– Målet er å få med oss vanlige folk som tilbyr lavterskelopplevelser – sauebonden som tar med seg turister på sauesanking, for eksempel. Fotografer som tilbyr turer på steder med spesielle fotomuligheter. Matopplevelser hjemme hos folk. Vi tror dette vil gjøre Norge til et mer spennende land å besøke, sier Utheim.

Booknanook er kommet i stand med støtte fra Innovasjon Norge, og planen er å utvide til hele det nordiske markedet etter hvert. Siden skal gi inntekter ved at tjenesten tar en sum for hver foretatte booking, men det er gratis å legge ut annonsene.

– Vi jobber knallhardt med å lage et bra produkt, og klarer vi det tror vi det vil spre seg av seg selv. De to første bookingene fikk vi allerede før siden var lansert, så det er i hvert fall en god start, sier Håvard Utheim.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder