Mot København-samarbeid mellom Norwegian og Ryanair

Ifølge Business.dk planlegger Norwegian og Ryanair et lavprissamarbeid på ruter ut fra København. – Dette er det grunn til å feire, mener Travelmarket-sjef Ole Stouby.

0

Normalt er de to lavprisselskapene skarpe konkurrenter, men på langdistanse-rutene har Norwegian nå fått et forsprang som Ryanair i stedet for å sture ønsker å utnytte.

Ifølge Business.dk skal Ryanair fore Norwegians langdistanseruter. Med det blir de en såkalt ”feeder airline”, som forflytter passasjerer fra mindre til større flyplasser, for deretter å frakte dem videre interkontinentalt med et samarbeidende flyselskap.

– Et slikt samarbeid vil innebære lavere billettpriser, ikke minst også fordi andre flyselskaper vil føle seg presset til å sette ned prisene, sier Stouby i en kommentar til Business.dk.

Samarbeidsformer som den det ligger an til mellom Norwegian og Ryanair er noe mange tror vil tvinge seg frem i årene som kommer. Det norske selskapet annonserte tidligere i år at de søkte samarbeid med andre lavprisselskaper innenfor det europeiske flynettet, ikke minst for å kunne ekspandere ytterligere på langdistanserutene.

Norwegian er for øvrig medlem av den nye flyalliansen Airlines for Europe (4E), sammen med lavprisselskaper som Ryanair, easyJet, i tillegg til Air France-KLM, Lufthansa og British Airways.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder