Lufthansa-streiken trappes opp

Pilotstreiken i Lufthansa medfører at nærmere 1 700 flyvninger innstilles idag og onsdag.

0

Den påvirker dermed 180 000 passasjerer. Streiken som ble innledet i forrige uke har så langt medført at mer enn 2 800 flyvninger allerede er innstilt, og at 350 000 passasjerer er berørt.

Pilotforbundet Vereingung Cockpit har frem til nå satt seg imot å godta Lufthansas tilbud om lønnsøkning. Fagforeningen krever en årlig lønnsøkning på 3,7 prosent for 5 400 piloter, som skal ha tilbakevirkende kraft til 2012.

Dette var et krav Lufthansas ledelse blankt har avvist.

Sist søndag meddelte fagforeningen at kortdistanseflyvningene ville bli rammet tirsdag. Onsdag er det langdistanse-operasjonenes tur.

Lufthansas ledelse satte sin lit til at en domsavgjørelse i München kunne bidra til å stoppe streiken. Sent mandag kveld avslo domstolen flyselskapets begjæring.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder