Lufthansa-streiken fortsetter

Pilotene i Lufthansa streiket onsdag 23. november, men møtte ingen forståelse i ledelsen og utvider streiken til torsdag.

0

Pilotene streiker for høyere lønn, foreløpig uten å møte forståelse for kravene i Lufthansa-ledelsen. Streiken omfatter fremdeles bare Lufthansa, mens CityLine, Germanwings, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Airlines, SWISS og Brussels Airlines holdes utenfor streiken.

Lufthansa beklager problemene den utvidete streiken medfører for de mer enn 100 000 passasjerene som blir rammet. Berørte fighter kan bli re-booket uten ekstra kostnader, eller også refundert.

Lufthansa tapte en rettslig begjæring for å få streiken stoppet, etter å ha fremmet denne tirsdag i Frankfurt og Hesse.

Pilotforeningen krever en gjennomsnittlig lønnsøkning på 3,66 prosent for de foregående fem år, i en periode der lønningene har stått stille. I samme periode har selskapet hatt et samlet overskudd på 5 milliarder euro.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder