SAS kan bli del av Eurowings

Ifølge ryktebørsen kan SAS bli del av Lufthansas lavprisselskap Eurowings.

0

Det er kilder nyhetsbyrået Reuters har vært i kontakt med som forteller om det tyske flyselskapets oppkjøpssamtaler med SAS.

Samtalene skal ha pågått siden i fjor høst og kan resultere i at Lufthansa kjøper en del av SAS og blir medeier sammen med Danmark, Norge og Sverige, eller inngår en annen form for samarbeid.

Lufthansa ønsker å utvide sitt Eurowings-konsept og samtidig unngå mulige restrukturerings-risikoer, hevder Reuters kilder.

Det er ikke noe nytt i det at Lufthansa er interessert i SAS. I flere år har ryktene versert om at flyselskapet ønsker å kjøpe hele eller deler av det skandinaviske flyselskapet.

Denne gang handler det imidlertid om kjøp av deler av selskapet, eller inngå partnerskap eller en annen form for samarbeide. Parallelt er det også signaler som tyder på at Lufthansa er på vei til å kjøpe opp hele eller en større del av Brussels Airlines, der selskapet allerede er inne på eiersiden. Med tiden kan dette samt SAS utgjøre en del av Lufthansas Eurowings.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder