Kontrollerer finsk luftrom fra Kirkenes

Avinor Flysikring tok 10. november over ansvaret for drive deler av finsk luftrom fra Kirkenes tårn- og innflygingskontroll.

0

Tidligere i høst ble Avinor Flysikring og Finavia enige om en avtale som innebærer at deler av finsk luftrom nå kontrolleres fra tårn- og innflygingskontrollen i Kirkenes. Denne løsningen gjør det både enklere og mer effektivt for flyselskapene.

Avtalen har kommet i stand gjennom arbeidet som partene gjør gjennom NEFAB – Den nordeuropeiske luftromsblokken. Her har man sett at flygekontroll på tvers av landegrensene er et viktig steg for å få mer effektive luftromsoperasjoner.

– Dette er en viktig milepæl for oss. Dette bekrefter at vårt internasjonale samarbeid gir fordeler for kundene. Vi jobber nå videre for å finne gode løsningen for operasjoner på kryss av landegrensene, sier administrerende direktør i Avinor Flysikring, Anders Kirsebom.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder