KLM satser på Colombia

Fredsavtalen med FARC kan gjøre Colombia til et av Sør-Amerikas fremste turistmål i årene som kommer. KLM har trua, og starter en rute til Cartagena neste år.

0

I denne kystbyen er det et myldrende natteliv og vakre sandstrender. Dette faktum – og freden som nylig ble inngått – bidrar til at Cartagena fra 2017 inngår i KLMs voksende reisetilbud.

– Vi merker at det er stor etterspørsel fra våre reisende om å reise til destinasjoner i Sør-Amerika som Peru og Colombia, sier Carina Bergqvist, kommunikasionssjef i Air France-KLM. – KLM begynte å fly til Bogotá og Cali i 2015, og det er med glede at vi nå kan tilby reiser til Cartagena, som ligger utrolig vakkert til og har en interessant kulturhistorie

Cartagena har ca. 900 000 innbyggere.

Reisen til Cartagena går via hovedstaden Bogotá med KLMs nyeste fly Boeing 787 Dreamliner. KLM har mottatt åtte av totalt 21 nye Dreamlinere, som foruten bedre komfort og redusert støy avgir nesten 20 prosent mindre karbondioksid enn tidligere flymodeller gjennom forbedret drivstoffeffektivitet.

– Å minske vår klimapåvirkning er høyt prioritert for KLM ettersom vi vil kunne tilby våre reisende muligheten til å utforske verden med fly også i fremtiden, sier Paul Terstegge, nordisk sjef i Air France-KLM.

– Dette gjør KLM blant annet gjennom tiltak for å redusere drivstofforbruket, men også gjennom vårt arbeid med å kommersialisere biodrivstoff i luftfarten.

Andre nyheter

Utover Cartagena begynner KLM å fly til blant annet Freetown i Sierra Leone, Monrovia i Liberia og Minneapolis i USA. Startdato for de nye destinasjonene er 28. mars 2017.

I tillegg åpner KLM nye ruter til Gdansk (Polen), Graz (Østerrike), Porto (Portugal), Malaga (Spania), Split (Kroatia), Cagliari (Italia), Catania (Italia) og London City Airport (Storbritannia).

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder