Kastrup med planer om utvidelse

Planer om utvidelser på Kastrup kan skape 17 nye langdistanseruter.

0

Kastrup ligger under 30 minutter unna Malmø med tog, og er derfor nærmere for byens befolkning enn for mange dansker. Nylig annonserte flyplassen sine planer om å utvide kapasiteten til 40 millioner passasjerer i året.

Med en kostnad på 20 milliarder danske kroner ønsker CPH å legge 17 langdistanseruter til sine eksisterende 36, i en plassutvidelse til 1,9 millioner kvadratmeter.

SAS er blant flere flyselskaper som er kritiske til planene om å fjerne en av de eksisterende rullebanene for å gjøre plass til nye oppstillingsplasser. Dette vil nemlig bety at den aktuelle tverrliggende rullebanen ikke lenger kan benyttes under sterk vind.

Det er ventet at en eventuell utvidelse vil skape rundt 9 000 nye permanente arbeidsplasser, i tillegg til anleggsarbeidet i byggeperioden.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.
  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder