Jan Dahm-Simonsen blir ny HR-direktør i Norwegian

an Dahm-Simonsen (46) er ansatt som ny HR-direktør i Norwegian. Han tiltrer stillingen innen 1. september, og erstatter Gunnar Martinsen som går av med pensjon.

0

Jan Dahm-Simonsen kommer fra en stilling som Vice President Global Reward & Employee Relations i Statoil. Han har lang HR-erfaring fra flere internasjonale selskaper.

– Jeg er svært motivert for oppgaven og glad for å få muligheten til å bidra i den videre utviklingen i Norwegian, ikke minst selskapets globale ekspansjon. Norwegian er et fantastisk spennende og fremtidsrettet selskap, som jeg ser fram til å bli bedre kjent med, sier Jan Dahm-Simonsen.

Norwegians nye HR-direktør vil bli en del av konsernledelsen og rapportere til konsernsjef, Bjørn Kjos. Dahm-Simonsen tiltrer stillingen senest 1.september.

– Jeg er godt fornøyd med at Jan Dahm-Simonsen har takket ja til å begynne i Norwegian. Ikke minst har hans HR-erfaring fra et selskap med internasjonal virksomhet vært viktig for oss, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Jan Dahm-Simonsen har hatt flere roller i Statoil. Han har tidligere vært ansatt som Vice President HR Exploration og Executive Vice President Staff & HR i Statoil Fuel and Retail. Dahm-Simonsen har hele sin karriere jobbet med HR i bedrifter med internasjonalt nedslagsfelt. Før han kom til Statoil jobbet han for Aker Solutions, og han har flere års erfaring fra GE Healthcare Clinical Systems. Dahm-Simonsen har mastergrad (MBA) i HR og organisasjonsutvikling fra University of Wales.

Nåværende HR-direktør, Gunnar Martinsen har var med på oppstarten av Norwegian i 1993, og kom senere tilbake som HR-direktør i 2002. Martinsen går i sommer av med pensjon.

– Gunnar Martinsen har vært en dyktig, nær medarbeider siden oppstarten og han har gjort en uvurderlig jobb for Norwegian. Det har vært mange år med hardt arbeid og Gunnar fortjener en stor takk for innsatsen, sier Bjørn Kjos.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.
  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder